SRC Belgesi Nedir?

SRC belgesi nedir, sorusuna belirli sınıf araçları kullanabilmek için alınması gereken mesleki yeterlilik belgesi olarak yanıt verebiliriz. Yük ve yolcu taşımacılığı yapılan mesleklerde araçları kullanmak için SRC belgesi alınması zorunlu tutulmaktadır. Araç sınıfına göre sürücü belgesi alan sürücüler bunlara ek olarak SRC belgesi ve psikoteknik raporu alması gereklidir. Sürücü belgesi bulunan sürücüler SRC belgesi olmadan ticari araç kullanamaz. Sürücü kurslarına başvuru yapan sürücüler eğitim aldıktan sonra SRC belgesi testine tabi tutulurlar. Yük ve yolcu taşımacılığına göre SRC belgesi 1,2,3,4 sınıflandırılması bulunmaktadır.

SRC açılımı nedir? sorusuna cevap olarak; kara yollarında yük ve yolcu taşıyan araç sahiplerinin 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre almakla yükümlü oldukları mesleki yeterlilik belgesidir. Bu belgeyi almanın ilk koşulu ise ehliyet sahibi olmaktır. Ehliyeti olmayan sürücüler SRC belgesi alamazlar.

SRC 1 Nedir?

SRC 1 belgesi, uluslararası yolcu taşımacılığı işlerinde çalışan sürücülerin alması gereken belgedir. Yurtdışına yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin SRC 1 alması gerekir.

SRC 2 Nedir?

SRC 2 belgesi, ülke içerisinde taşımacılık yapan sürücülerin alması gereken bir belgedir. Ülke içerisinde ticari araç sınıfına giren araçları kullanan sürücülerin SRC 2 belgesi ve psikoteknik belgesi alması zorunludur.

SRC 3 Nedir?

SRC 3 belgesi, uluslararası yük ve eşya taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken belgedir. Ülkeler arası taşımacılık yapan araçları kullanan sürücüler SRC belgesi ve psikoteknik raporu almalıdır.

SRC 4 Nedir?

SRC 4 belgesi, SRC 3 belgesine oldukça benzemektedir. SRC 4 belgesinin tek farkı sürücülerin araçları ülke içinde kullanabilmesidir. Ülke içerisinde eşya ve yük taşımacılığı yapan sürücülerin SRC belgesi alması zorunludur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

ÖZEL BURSA SEVİNÇ SRC MESLEKİ YETERLİLİK VE EĞİTİM KURUMU

Kurtuluş Mahallesi, Kafkas Sk. No:19-A Gürsu / BURSA

bilgi@bursasevinc.com

0224 252 08 11

Sizi Arayalım

    Foto Galeri

    Sizi Arayalım

    Ön kayıt yada bilgi almak için formu doldurun biz sizi arayalım.